Beauty & Fashion

Zo maak je je gezicht schoon voor het slapengaan

Het is belangrijk om je gezicht elke avond grondig te reinigen voordat je gaat slapen om ervoor te zorgen dat je huid gezond blijft en om make-up, vuil en overtollige talg te verwijderen. Hieronder 10 nuttige tips om je gezicht schoon te maken voor het slapengaan:

 1. Gebruik een make-up remover: Als je make-up draagt, is het belangrijk om dit volledig te verwijderen voordat je gaat slapen. Gebruik een make-up remover om de make-up van je gezicht te verwijderen, zodat je huid kan ademen terwijl je slaapt.
 2. Maak gebruik van een reinigingsmelk of -lotion: Na het verwijderen van de make-up, is het tijd om je gezicht te reinigen. Gebruik een reinigingsmelk of -lotion om de huid te reinigen en te hydrateren. Masseer het reinigingsproduct in op je gezicht en verwijder het vervolgens met lauwwarm water.
 3. Gebruik een toner: Een toner kan helpen om de pH-balans van je huid te herstellen en om overtollige talg te verwijderen. Gebruik een toner na het reinigen van je gezicht door het op een watje te doen en het over je gezicht te wrijven.
 4. Breng een serum aan: Een serum bevat vaak een hoge concentratie aan actieve ingrediënten die diep in de huid kunnen doordringen om de huid te hydrateren en te verbeteren. Gebruik een serum na het tonen van je gezicht door een kleine hoeveelheid op je vingers te doen en het op je gezicht aan te brengen.
 5. Maak gebruik van een oogcrème: De huid rondom de ogen is dunner en gevoeliger dan de rest van het gezicht, dus het is belangrijk om een specifieke oogcrème te gebruiken om deze gebieden te hydrateren en te versterken. Gebruik een oogcrème door een kleine hoeveelheid op je vingers te doen en het zachtjes rondom de ogen aan te brengen.
 6. Gebruik een nachtcrème: Een nachtcrème is vaak rijk aan hydraterende en verzorgende ingrediënten en kan helpen om de huid te herstellen terwijl je slaapt. Gebruik een nachtcrème door een kleine hoeveelheid op je vingers te doen en het over je gezicht aan te brengen
 7. Masseer je gezicht: Masseren van je gezicht kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de huid te laten stralen. Gebruik cirkelvormige bewegingen om je gezicht te masseren. Je kan dit zelf doen, maar kan zeker ook eens bij je partner horen.
 8. Gebruik lauwwarm water: Hoewel heet water lekker kan aanvoelen, kan het de huid uitdrogen en de huidbarrière afbreken. Gebruik in plaats daarvan lauwwarm water om je gezicht te reinigen om de huid te hydrateren en te beschermen.
 9. Gebruik een zachte handdoek: Als je je gezicht afdroogt na het reinigen, gebruik dan een zachte handdoek om de huid te beschermen. Wissel de handdoek regelmatig uit om te voorkomen dat bacteriën op de handdoek achterblijven.
 10. Vermijd het aanraken van je gezicht: Als je je gezicht moet aanraken, zorg er dan voor dat je handen schoon zijn.
© Pexels.com

Door deze stappen te volgen, kun je je gezicht grondig reinigen voordat je gaat slapen om ervoor te zorgen dat je huid mooi en gezond blijft. Indien je na het volgen van deze tips toch huidproblemen ervaart, bespreek dit dan zeker eens met je dermatoloog.

1 Reactie

 1. Mooie huid zegt:

  Gewoon wassen met water. Puur natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *