Beauty & Fashion

Waar zet je best je eerste tatoo

Het is altijd spannend om iets voor het allereerst te doen en dat geldt ook voor het zetten van je eerste tattoo! Als het goed is, heb je er al een langere tijd over nagedacht wat je precies wil laten zetten en dan komt langzaamaan het moment dat je dat ook daadwerkelijk gaat doen. Maar waar?

Doe onderzoek!

Er zijn heel veel tattooshops waar je heen kan gaan, maar doe vooral eerst onderzoek naar de bepaalde shop. Shops moeten voldoen aan bepaalde eisen en moeten vergunningen hebben van de gemeente en de GGD. Let hier dan ook vooral op. Daarnaast hebben veel shops een bepaald specialisme van tattoostijlen waar ze goed in zijn. Wil jij bijvoorbeeld een Japanse stijl tattoo, kies dan een shop die dat goed kan. Lees vooral hun website en kijk foto’s van de tattoo’s die ze al eens gezet hebben en of dat overeen komt met wat jij in je hoofd hebt.

Voel een goede vibe

Ook is het prettig als je een goede vibe voelt bij de bepaalde shop. De eerste indruk van de website en/of de socialmedia accounts kunnen je al een bepaald gevoel geven. Als dat niet het geval is, kun je beter verder gaan zoeken naar een shop waar dat wel zo is. Vaak kun je bij een shop ook even langskomen om zo de sfeer te proeven.

Bespaar niet!

Een tattoo kost nu eenmaal geld en een goede shop kost ook gewoon wat meer. Toch is het verstandig om niet te gaan besparen op een tattoo. Hij zit er voor je hele leven, dus dan wil je ook blij zijn met hetgeen wat op je lichaam komt. Natuurlijk is het niet altijd zo dat een goedkopere shop per definitie slechter is en een duurdere shop beter. Maar vaak is het wel, ervaring kost vaak eenmaal meer. Daarnaast verschillen de prijzen ook per maat, bespreek dit dus vooral met de desbetreffende artist hoeveel het je gaat kosten.

© Pexels.com

Creëer met de artist jouw tattoo

Vaak heb je wat in je hoofd of heb je bepaalde voorbeelden die je kan laten zien aan de tattooartist, waar hij vervolgens mee aan de slag kan gaan om er iets unieks van te maken. Hiervoor kun je samen met de artist gaan zitten, maar het kan ook zo zijn dat ze buiten de shopuren hiermee aan de slag gaan. Wees daarbij eerlijk naar de artist als je op- en/of aanmerkingen hebt op het ontwerp. Neem daarnaast ook de tijd wanneer je het plakstencil bekijkt, want op dat moment kan het nog veranderd worden. Zo komt het de tattoo op jouw lichaam zoals jij het wil.

En als je uiteindelijk de perfecte shop en de juiste artist hebt gevonden, go for it! Het zal misschien even pijn doen, maar het is het waard. Ze zeggen niet voor niets dat het vaak nooit maar bij één tattoo gaat blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *