Beauty & Fashion

Hoe hou je je huid strak en glanzend

Ouder worden is bij veel mensen te zien aan de huid. De huid wordt doffer, glans minder en natuurlijk krijg je bij het klimmen van de jaren ook met rimpels te maken. Gelukkig is hier het nodige aan te doen. In dit blog leggen we je uit hoe je je huid strak en glanzend kunt houden.

Verzorg je huid met goede cremes en lotions

Door je huid te verzorgen met de juiste crèmes en lotions, kun je een hoop bereiken op het gebied van een strakkere en meer glanzende huid. Er zijn diverse cremes en lotions die een positief effect hebben op de huid en deze elastischer maken zoals aloë vera, kokosolie en amandelolie. Zorg ervoor dat je producten voor de huid waar parabenen en/of sodium laureth sulfaat inzitten vermijdt, omdat deze een uitdrogende werking hebben. Ook chloor is niet goed voor je huid. Ga je geregeld naar het zwmbad, zorg er dan voor dat je je huid goed schoonspoelt na het zwemmen.

Pas op met zonlicht

Lekker bruinen is de zon is natuurlijk heerlijk. En wie hodut er nou niet van een mooie, bruine huid? Zorg er echter wel voor dat je huid niet te veel aan de UV straling van de zon wordt blootgesteld. UV stralen beschadigen namelijk de elastine in je huid, waardoor er een snelle veroudering van je huid optreedt. Ga je toch zonnen of ben je op het strand en is het heet? Draag dan een hoed en zorg ervoor dat je je huis goed insmeert met zonnebrandcrème. Zo houd je je huid strakker en glanzender.

Scrub je huid geregeld

Een andere manier voor een glanzender en strakke huid is door je huid geregeld te scrubben. Scrubben zorgt ervoor dat je van dode huidcellen afkomt. Je kunt je huid goed scrubben met bijvoorbeeld zeezout of epsom-zout. Geregeld scrubben zorgt voor een betere doorbloeding en helpt ook bij het aanmaken van nieuwe huidcellen. En dat is van belang om je huid mooi strak en glanzend te houden.

Maak slim gebruik van koud en warm water

Door tijdens het douchen warm en koud water af te wisselen, geef je de doorbloeding van je huid een boost. Dit komt door het samentrekken van de spieren en bloedvaten. Deze methodiek wordt ook wel aangeduid als hydrotherapie en draagt bij aan het strakker en glanzender worden van je huid.

Vermijd rookwaren en alcohol

Roken heeft een zeer schadelijk effect op de conditie van je huid. Vermijd roken daarom. Mocht het je niet lukken de sigaretten achterwege te laten, probeer dan zo beperkt mogelijk te roken. Hetzelfde geldt voor alcohol. Drank zorgt ervoor dat je huid uitdroogt, dus laat alcohol zoveel mogelijk staan.

© Pexels.com

Sport geregeld

Door geregeld te sporten krijgt je huid ook een positieve injectie. Ga daarom geregeld wandelen, hardlopen of kies voor een teamsport. Je zult zien dat je huid er snel stralender en strakker van wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *