Beauty & Fashion

Hoe vermijd je om zichtbaar ouder te worden

Vrijwel iedereen wil oud worden, maar eigenlijk liever niet zijn. Ouder worden betekent vaak dat je allerlei kwaaltjes krijgt. En natuurlijk heeft het tot gevolg dat je er anders, ofwel: ouder en minder vitaal, uit komt te zien. Er zijn gelukkig diverse manieen om zichtbare veroudering, met name van je huid, tegen te gaan. Maar hoe houd je je huid langer fris en vitaal? Dat leggen we in dit artikel aan je uit.

Gebruik een goede gezichtcrème

Een prima manier om huidveroudering tegn te gaan en dus zichtbare ouderdom te verminderen, is door de juiste huidproducten te gebruiken. Er zijn tal van anti-aging lotions en cremes die je daarvoor kunt gebruiken. Denk aan producten als aloë vera of kokosolie. Een goede gezichtcrème doet wonderen, zeker als je dit soort crèmes dagelijks gebruikt en kiest voor een goed merk.

Eet gezond en gevarieerd

Voeding speelt een belangrijke rol bij veroudering van je lichaam en huid. Kies daarom voor gezond eten en voor een voldoende gevarieerd menu. Uiteraard maken diverse soorten groente en fruit uit van een gezond menu. Zorg dat je elke dag twee stuks fruit en minstens 200 gram groente eet, zodat je jong en vitaal blijft. Verder kun je, voor een gezonde huid en een sterk lichaam, het beste producten vermijden die veel vet en/of koolhydraten bevatten. Voedsel met veel antioxidanten is goed om veroudering tegen te houden. Met name in aardbeien, bessen, chocolade, noten, zaden en rode wijn zitten veel antioxidanten.

Zorg voor voldoende nachtrust

Goed slapen is ook van belang om veroudering van je lichaam en huid tegen te gaan. Ga op vaste tijden naar bed en sta op dezelfde tijden weer op. Zorg dat je slaapkamer goed donker is, geventleerd is en je minstens zeven tot acht uur achter elkaar kunt slapen. Je lichaam gaat snel wennen aan dit voorspelbare patroon en blijft zo jonger en vitaler.

Voorkom stress & kies voor ontspanning

Met name stress zorgt voor een snelle veroudering van je lichaam en geest. Stress is funest voor lijf en leven, van top tot teen. Probeer stress daarom zoveel mogelijk uit je levn te weren. Kies voor geregeld ontspanning, bijvoorbeeld door een toffe film te kijken, lekker muziek te luisteren, te wandelen of te sporten.

Roken is een doodzonde

Als je niet (te) snel oud wilt worden, is het cruciaal om het roken vaarwel te zeggen. Roken is, zoals bekend, zeer sschadelijk en helpt je om een stuk sneller oud te worden. Weg daarom, met die sigaretten!

© Pexels.com

Ga een sport beoefenen

Het lijkt een inkoppertje, maar sporten is van groot belang om jong en vitaal te blijven. Wil je voorkomen dat je zichtbaar ouder wordt, kies dan voor geegelde begeing en inspanning. Denk hierbij aan een dagelijkse stevige wandeling, zo nu en dan hardlopen of fitness. Je zult merken dat je je als snel jonger en fitter gaat voelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *