Beauty & Fashion

Welke botjes kies je vandaag de dag

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van laarsjes. Enkele voorname criteria opgesomd die je niet over het hoofd moogt zien wanneer je de zogenaamde ‘botjes’ wil kopen zoals ze dat in de Vlaamse volksmond zeggen. 4 praktische parameters waar je niet naast kunt kijken bij aankoop van laarsjes.

#1. Waarvoor ga je de laarsjes gebruiken

Zijn ze bedoeld voor het werk, voor het uitgaan, voor de sportschool of voor de dagelijkse boodschappen? Laarsjes die geschikt zijn voor het werk zullen bijvoorbeeld steviger en comfortabeler moeten zijn dan laarsjes die bedoeld zijn voor het uitgaan. Dat zal iedereen voor zichzelf moeten uitmaken.

#2. Waaruit bestaat het materiaal

Laarsjes vind je in allerlei soorten en maten en zijn gemaakt van uiteenlopende materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld laarsjes van leer, suède, kunststof of textiel. Leer is een duurzamer materiaal, maar kan ook wat minder ademend zijn. Suède daarentegen is zachter en geeft een elegantere uitstraling, maar is minder waterafstotend. Kunststof is gemakkelijk te onderhouden en waterafstotend, maar kan soms wat minder ademend zijn. Textiel is licht en ademend, maar ook minder waterafstotend.

#3. Bepaal zelf de maat en pasvorm

Het is belangrijk dat je laarsjes goed passen. Als ze te klein zijn, kun je last krijgen van blaren en andere voetproblemen. Als ze te groot zijn, kan je voet gaan zwabberen en kun je uitglijden. Zorg dat je je voeten opmeet om te bepalen welke maat je nodig hebt. Laarsjes kunnen verschillende soorten pasvormen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld laarsjes met een smalle pasvorm, laarsjes met een normale pasvorm en laarsjes met een wijde pasvorm. Als je bredere voeten hebt, is het verstandig om te kiezen voor laarsjes met een wijde pasvorm. Als je smalle voeten hebt, kun je beter kiezen voor laarsjes met een smalle pasvorm.

#4. Het kiezen van hakhoogtes

Laarsjes of botjes komen in verschillende hakhoogtes, van vlakke laarsjes tot hoge haklaarsjes. De hakhoogte kan bepalend zijn voor het comfort van de laarsjes. Vlakke laarsjes zijn vaak comfortabeler, maar hoge haklaarsjes kunnen er wel chiquer uitzien. Kies wat voor jou het beste werkt.

© Pexels.com

Het kopen van laarsjes wordt bepaald door het seizoen

Bij het kiezen van laarsjes is het ook verstandig om rekening te houden met het seizoen:

  • Winter

In de winter is het belangrijk om laarsjes te kiezen die je voeten warm houden. Kies bijvoorbeeld voor laarsjes met een dikke zool of met een voering van bont of fleece. Als je in een koud klimaat woont, kun je ook overwegen om laarzen met thermische isolatie te kopen. Zo blijven je voeten lekker warm.

  • In de lente en herfst

In de lente en de herfst kan het weer wat wisselvallig zijn. Kies daarom voor laarsjes die waterafstotend zijn, zodat je voeten niet nat worden als het regent. Als het warmer wordt, kun je overwegen om luchtiger laarsjes te dragen, zoals laarsjes van textiel of leren laarsjes met een open neus.

  • Zomer

In de zomer kun je het beste kiezen voor luchtige laarsjes, zoals sandalen met een stevige zool of enkellaarsjes met een open hiel. Zo houd je je voeten koel en kun je gemakkelijk lopen als het warm is. Als je toch laarzen wilt dragen, kun je kiezen voor open laarzen of laarzen met een open hiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *