Lifestyle & interieur

Hoe kweek je een wekelijkse routine

Je zet met het kweken van een wekelijkse routine de eerste stap naar een makkelijker leven waarmee je je doelen gaat behalen. Bovendien kun je vandaag al beginnen door dit stappenplan te volgen.

Maak afspraken met jezelf

Je ontwikkelt een wekelijkse routine doordat je de afspraken met jezelf nakomt. Hierdoor doe je elke dag hetzelfde en hoef je vervolgens niet meer na te denken over wat er moet gebeuren. En dit begint met een simpele afspraak en je daaraan iedere dag houden. Wil je bijvoorbeeld een half uur eerder opstaan? Zet dan de wekker een half uurtje eerder en stap daarna je bed uit. Hiermee is het begin een feit. Kortom: het is niet moeilijk, maar je moet wel actie ondernemen.

Negeer verleidingen

Je moet voortdurend bij de les zijn om een ritueel op te bouwen. Dat komt door de verleidingen die er altijd zijn. Dit kan een boek, of je smartphone zijn, waardoor je niet meer doet wat je met jezelf had afgesproken. Negeer daarom verleidingen. Dat doe je door je aandacht volledig te richten op een taak en pas te starten met iets anders als de taak is afgerond. Het grote voordeel hiervan is dat je minder tijd nodig hebt om een project af te ronden. Je weerlegt je focus immers niet meer naar iets anders.

Beloon jezelf

Je vinkt eerder een to-dolijstje af wanneer je jezelf tussendoor beloont. En een beloning kan iets kleins zijn. Bijvoorbeeld even 5 minuten zitten op je smartphone of een koekje eten. Je motivatie stijgt hierdoor om daarna vol energie weer verder te werken. Een beloning is pas effectief als iemand er plezier aan beleefd, dus beloon jezelf op een manier die het beste bij jou past.

© Pexels.com

Maak alles af

En als laatste moet je niet aan iets nieuw starten als een ander project nog onvoltooid is. Als je dit wel doet, raak je het overzicht kwijt en ben je alleen maar bezig om dingen af te maken. Bovendien geeft het ook voldoening en rust als de rest van het schema is afgestreept. Schrijf hierom op wat de dagelijkse doelen zijn op een notitieblokje en leg dit altijd in je vizier.

Werk daarom in een opgeruimde omgeving waar je ogen alleen vallen op een project dat de hoogste prioriteit telt.
Daarnaast stimuleer je jezelf eveneens door muziek op te zetten waar je rustig van wordt. Zulke muziek is te vinden op YouTube en Spotify.
Tot slot zeg ik: noteer een afspraak in je agenda, kijk voorbij irrelevante zaken, zorg voor beloningen waar je gelukkig van wordt en houdt projecten gescheiden van elkaar. Dit principe brengt meerdere mensen meer rust, geluk en succes. En dat geldt ook voor jou.
Wacht niet, maar start met een afspraak waar je morgen de dag mee aftrapt. Een nieuwe gewoonte is dan opkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *