Lifestyle & interieur

3 uitstapjes in de Ardennen

De Ardennen is een prachtig stukje natuur in het oosten van België. Vanuit België ben je er zo en vanaf Nederland is het een korte reis om deze unieke omgeving te verkennen. Er zijn genoeg activiteiten te vinden voor een uitstapje, zowel voor een dagtrip als een langere vakantie. In deze blog zullen we drie leuke uitstapjes in de Ardennen bespreken.

Drie verschillende en leukste uitstapjes in de Ardennen

1. Raften op de Ourthe

Rafting op de Ourthe is een van de meest populaire activiteiten in de Ardennen. De rivier is ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend van rustige stukken tot stroomversnellingen. Raften is een geweldige manier om de prachtige natuur in de Ardennen te verkennen en een onvergetelijke ervaring te beleven. Het is ook mogelijk om gidsen in te huren voor extra begeleiding. Er zijn verschillende plekken waar je kunt raften op de Ourthe, waaronder La Roche-en-Ardenne, Barvaux en Durbuy.

2. Wandelen door het bos

Voor degenen die liever rustiger bezig willen zijn, is wandelen een goede optie. Er zijn veel wandelroutes in de Ardennen, variërend van een korte wandeling van een paar uur tot lange routes die meerdere dagen duren. Deze routes bieden een prachtig uitzicht over bergen, meren en dorpen, waardoor je de streek vanuit een ander perspectief kunt verkennen. Wandelen is ook een goede manier om de flora en fauna in de Ardennen te verkennen, met veel mogelijkheden om wilde dieren te spotten. Er zijn veel wandelroutes in de Ardennen te vinden, zoals de wandelingen in de stad La Roche-en-Ardenne, de wandeling van Houffalize en de wandelingen in de stad Aywaille.

3. Berglopen

Berglopen is een uitdagende activiteit die geschikt is voor avontuurlijke reizigers. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend van korte, gemakkelijkere routes tot langere, meer uitdagende routes. Berglopen is een geweldige manier om de Ardennen te verkennen en om in shape te blijven. Dit is ook een geweldige manier om de prachtige natuur in de Ardennen te bewonderen. Er zijn verschillende routes beschikbaar voor berglopen, variërend van korte, gemakkelijkere routes tot langere, meer uitdagende routes. Populaire plekken voor berglopen zijn Malmedy, La Roche-en-Ardenne en Houffalize.

© Pexels.com

Besluit

De Ardennen is een unieke omgeving vol met avontuur. Of je nu op zoek bent naar rustige activiteiten of meer uitdagende avonturen, er is voor ieder wat wils. Raften, wandelen en berglopen zijn slechts een paar voorbeelden van de vele activiteiten die je kunt doen. Wat je ook kiest, je bent verzekerd van een avontuurlijke reis in deze prachtige regio. Neem een kijkje in de Ardennen en maak er een onvergetelijke ervaring van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *